Workshop Lasersnijden en -graveren

In deze workshop leer je hoe je een ontwerp kan uitsnijden met een lasersnijder en hiermee een tekening of tekst op een voorwerp kan graveren. Op de computer kun je een bestaand ontwerp aanpassen aan jouw eigen wensen, waarna je zelf de lasersnijmachine gaat bedienen. We maken een paar handige gadgets die je mee naar huis kan nemen.

Tijdens de workshop leer je werken met een lasersnijder en verschillende materialen. Je gaat werken met hout, papier, textiel en leer. Je ziet welke effecten het lasersnijden en -graveren hierop heeft en hoe je die kan aanpassen tot je tevreden bent over het resultaat.

Hiervoor gebruiken we het vecor-tekenprgramma Inkscape. Dat is niet moeilijk, hiermee kan iedereen op zijn eigen niveau een tekening of tekst aanpassen. Basisvaardigheden met een computer zijn wel vereist. Minimum leeftijd 15 jaar.

Datum: Nader te bepalen datum en tijd
Tijd: 13.00-16.00 uur
Kosten: 65,00€ (incl. koffie/thee + materialen)
Aantal deelnemers: 4-6 personen
Locatie: Marknesse

Deze workshop is ook te boeken voor groepen en docenten, maximaal 6 deelnemers. Neem dan contact met ons op om een datum te plannen.

Wil je op individuele basis leren werken met de lasersnijder? Kijk dan naar de Cursus Lasersnijden en -graveren van DigiMaken.